2009. augusztus 31., hétfő

alfától rómeóig

Allora!

Na, a tunyulással eltömített bizonytalanságnak vége! Kis szünet vár a reggeli lustulással egybekötött kávézásra, a "majdkésőbblefürdökfogatmosokdeelőttelugrunkatodisba" életérzésnek...
Dolgozni fogunk hölgyeim és uraim! Megkaptuk a kártyánkat, amit tőlem a boldog birtoklásának 3. percében el is koboztak, mert kiderült, hogy a lejárati dátum még a kibocsátásit is megelőzte... hát taljánok, hová tűnt az időérzéketek?
Szóval reggeli gyomortépő idegeskedés, egy majdnem "no show", szaladgálás és a végén minden dolog tisztázása, kártya kézhez vétele, rossz buszra szállás, de hazaérés ingyen, café zero elfogyasztása... és itthon relaxálunk, várva a holnapra, a korai kelésre és magas koleszterin szintre.
Komoly megfontolás alá esik valamilyen gyorsító szer fogyasztása, mivel a belföldi nyugis járatok 50 perces melankóliáját teljes mértékben törölték, így mindenhová a nemzetközi eladási drillek lesznek a mérvadók... ez nálam kb. így fog kinézni:
0. az utasokkal való izzasztó harc, hogy üljenek le és a táskájuk igenis befér az ülés alá 20 perc,
1. széfti demó stressz után a kabin lecsekkolása 5 perc,
2. majmolás, bénázás, elmenjek-e előtte pisilni 5 perc- közben valahol menülap osztása (párhuzamos lépés 1 és 2 között valamikor)
3. felszállás, nem széttárt lábakkal ülés, főnökkel való kínos csend 5 perc
4. felkelek (addigra a másik már előkészítette az eladást, összeszámolt mindent, de ezen nem aggódás) 5 perc
5. a kedves utasok kiszolgálása - sok perc (nem, az nincs, de kér hozzá hot dogot?) ez jó esetben zavaros 20 perc
6. troli elpakolása, majd a szemét összegyűjtése, összeütközés és taposás az utasokkal együtt- utas öléből való kikászálódás min. 5 perc
7. Kaparós jegyek eladása rákos gyerekek megsegítére- buy 1 get 1 for free, 10 perc
8. A repülő süllyedni kezd, de még a telefonkártyák gyors előnyének kidomborítása 10 perc
9. Párhuzamosan ismét szemétgyűjtés mindenki örömére, a magazinok és menükártyák visszakönyörgésével 5 perc
10. Bár már zúgunk lefelé, még a vécé lecsekkolása, szemétürítés, kabin csekkolása (ki volt az a stewardessbarát lúzer, aki kitalálta a repülős módot a telefonokon? spanyolul és latin nyelvek keveredésével való "kapcsold ki, nem érted, csak most az egyszer" nyelvtani rendszer alkalmazása)
11. Visszarohanás, bekapcsolás, nem szabadulás, éppen leteszi a repülőt a kapitány
12. Máris ugrasz, csörögsz a csúszdával, kész, aztán mosolygás -helló, bondzsornó, csáó, grácie... (egyes nemzeteknél "az urak ülve maradnak míg a gép meg nem áll, hogy a '"+!+"!)
13. Hi viz mellény ideges keresgélése, az utasok előtt lecsusszanás a lépcsőről, szárny alatt ordibálás, hogy -ne arra, ne gyújts rá (magyarul, mert úgy is mindegy)
14. Rohanás a beszálló kapuhoz, ki tudja hová, lehetőleg saját géped vissza-megtalálása
15. A többiek idegének foszlányokon lógása a 0. pont miatt
16. Az 1. ponttól minden kezdődik újra...

Lusta vagyok kiszámolni, mindez hány perc, de szerintem fel fognak jelenteni minket, hogy folyamatosan zaklatjuk a fizető kuncsaftokat.:)
Lehet, hogy még jobban fogom szeretni a késő időpontokat: a legtöbb utas csak magatehetetlenül magzat pózban szende képpel és nyitott szájjal horkol... az álmos utas jó utas!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése